KOMMERSIELLA FASTIGHETER

KVARTETTEN

Två minuters promenad från stationen i Hyllie i Malmö låter Whilborgs uppföra kontorsfastigheten Kvartetten på Skivaregatan. Det blir en sammanlagd yta om 16 000 kvm med inriktning på kontorslokaler som ska erbjuda en fulländad arbetsmiljö.

Akustik, lufttemperatur och luftkvalité är områden som det har ställts höga krav på tillsammans med generöst med ljusinsläpp – allt för att skapa en energigivande miljö för de som besöker och arbetar i byggnaden. Kvartetten kommer bli tio våningar och kommer att få Hyllies största takterass med utsikt över Öresund.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad guld, WELL och NollCO2. Det innebär noggranna materialval både för hälsa och välmående och för minimal klimatbelastning. Whilborgs kombinerar även smart design och återbruk för att minska behovet av nyproducerat byggnadsmaterial.

 

SPEED GATES

Access till byggnadens gemensamma lobby kommer ske via så kallade speed gates. Byggbeslag Malmö kommer att leverera och installera DormaKabas speedgate Argus 60 och driftsätta systemet i nära samarbete med leverantören. Denna tillträdeslösning erbjuder en beröringsfri passage med integrerad scanner.

 Entrésystemet har hög kapacitet i kombination med flertalet säkerhetsfunktioner för inpassering av en i taget, samtidigt som systemet känner av och anpassar sig efter personer som passerar med rullväska eller i rullstol. Likaså är lösningen försedd med smarta funktioner för snabb omställning till fria utrymningsvägar

”Med installationen av Argus 60 visar Byggbeslag vår kompetens och kapacitet kring accessfunktioner som en integrerad del av fastighetens entrémiljö”, säger Jonas Hansson, säljare och projektör hos Byggbeslag Lås & Säkerhet i Malmö.

 

”Byggbeslag kommer även att ha ansvar för servicetjänster och underhåll av entrésystemet när projektet övergår i förvaltning och Kvartetten tas i bruk. Förtroendet att säkerställa helheten är vi mycket stolta över”, avslutar Jonas.

Utöver entrémiljöns accesslösning levererar även Byggbeslag kompletta dörrmiljöer för dryga 600 dörrar, vilket bland annat omfattar elektroniska och mekaniska lösningar så som dörrautomatiker och nödutrymning. I leveransen ingår också specifika kundlösningar efter hyresgästers önskemål.

Byggentreprenör är Peab och Kvartetten planeras stå inflyttningsklar våren/sommaren 2023.

GRUVÖN KM7

Nybyggnation av världens största kartongmaskin, KM7 vid Billerud Korsnäs produktionsanläggning Gruvön i Grums. Entreprenör är NCC. Byggstart 2017.

Byggbeslag Karlstad utför leverans och montage av dörrbeslagning till både maskinutrymmen och kontorsbyggnad. Total omfattning ca 500 dörrmiljöer.

MALMÖ LIVE

Malmös nya landmärke Malmö Live består av, hotell, konsert- & kongressverksamhet. Kvarteret med dess byggnader knyter ihop centrala Malmö med Västra Hamnen. Kvarteret Malmö Live innehåller även bostäder, kontor och garage.

Byggbeslag Malmö har projekterat och levererat inredning, dörrbeslagning, nödutrymningsbeslag och tillgänglighetsanpassning till framförallt konsert- och kongressmiljöerna.

 

KONSERT & KONGRESS

Malmö Lives konserthall har hela 1600 sittplatser fördelat på fyra våningar. En takhöjd på 21 meter möter besökaren och hallen bjuder på en ljudmiljö i världsklass.
 

Byggbeslag Malmö har levererat beslagning, nödutrymning och dörrstyrning till hallens alla tolv entréer. De är försedda med dörrautomatiker, som fint smälter in i övrig interiör samt elektrisk låsning inkl. panikreglar. Till backstage-entrén har vi levererat och monterat sensorstyrd dörrautomatik. 

Till Malmö Lives toalettmiljöer har vi levererat inredning i form av handduksskåp, tvåldispensrar, toalettpappershållare, papperskorgar, speglar, sanitetspåshållare och dörrstoppare.

I anslutning till Malmö Lives kongresslokaler har vi levererat och monterat låsdetaljer och nödutrymningsbeslag samt levererat torkmattor m.m.

DISPONENTVILLAN LYCKHOLMS

Disponentvillan Lyckholms i centrala Göteborg är byggd sent 1800-tal.

Nyligen genomgick fastigheten en restaurering och Byggbeslag Göteborg har haft förmånen att leverera dörrbeslagning, skyltning och inredning till denna historiska miljö. Vi har även renoverat en del av låskistorna i fastighetens innerdörrar.

I vårt sortiment finns tidstypiska modeller av dörrhandtag, som lämpar sig utmärkt att montera på denna typ av dörrar från förra sekelskiftet.

Resultatet visar också att det går fint att låta modern design, elektronik och mekanik samsas med storslagna interiörer av det slag som Disponentvillan erbjuder. Ett exempel på ett omsorgsfullt val är dörrstängarnas armar och kåpor i mässing.

NORDBY SHOPPINGCENTER

Mellan Svinesund och Strömstad ligger Nordby Shoppingcenter, ett köpcentrum på över 80.000 kvm butiksyta och 3.500 p-platser. Köpcentret är därmed ett av Sveriges största och riktar sig främst mot norska kunder då en omfattande gränshandel sker längs hela den svensk-norska gränsen.

Byggbeslag har gjort omfattande projektering, leverans och montage av både sakvaror och dörrbeslagning under hela produktionstiden.

 

Shoppingcenter har byggts i etapper under flera år.

EMPORIA

Emporia köpcentrum med cirka 200 butiker och restauranger nära Malmö Arena och citytunnelstationen i Hyllievång invigdes 2012.

Byggbeslag gjorde den kompletta låsentreprenaden med projektering, leverans och montage av såväl låssystem, dörrautomatik, panikutrymning som sakvaror.

PARKERINGSGARAGE

Byggbeslag Halmstad levererar CCTV till Halmstads komunala parkeringsgarage Boktryckaren, Radioplan och Gamle Tulls.

Vi har utfört nyinstallation med allt från projektering till leverans och driftsättning men även konverterat ett 50-tal analoga kameror till IP-baserad utrustning.