FLERBOSTADSHUS

STUDENBOSTÄDER KARLSTAD

Intill Karlstad Universitet växer Lecab Plaza fram – två huskroppar på sju respektive 13 våningar och en totalyta på 10 000 m2. Projektet drivs av Lecab Fastigheter och omfattar 259 studentlägenheter som benämns som premiumbostäder med hög standard. Högst upp finns en toppvåning med gemensamhetsutrymmen inkl. takterass och gym. Fastigheten byggs enligt Miljöbyggnad Silver och har bland annat solcellsanläggning, klimatsmarta skal och en specialanpassad bergvärmeanläggning. Byggentreprenör är Byggdialog.

Byggbeslags leverans till Lecab Plaza omfattar så gott som hela vårt erbjudande inom access- och säkerhetsfunktioner.

 ”Det är glädjande att vi har fått förtroende att ta hand om helheten, säger Jens Öström projektledare Byggbeslag Lås & Säkerhet”, och fortsätter:  ”Vi fick förmånen att komma in tidigt i projektet med rådgivning och kunde då optimera säkerhetslösningar och arbetsmetodik från start. Det har skapat gynnsamma förutsättningar i projektets alla steg och visar sig leda till enklare uppföljning och bekvämare slutfas för entreprenör och beställare”, avslutar Jens.

Byggbeslag levererar, installerar och driftsätter passersystem, porttelefoni, elektronisk låsning, dörrstyrning, inbrottslarm, kameraövervakning samt digitala postboxar, trapphustavlor och tvättbokningssystem.

Projektet omfattar totalt 385 dörrmiljöer, varav 40 med dörrautomatiker. Byggbeslag kommer att sköta service och underhåll av byggnadens samtliga dörrmiljöer inklusive säkerhetssystem när projektet övergår till förvaltning.

Vi har även stått för materialförsörjningen av krokar, toalettpappershållare och duschdraperiskenor till fastighetens dusch- och wc-utrymmen.

Inflyttning i det högre huset är planerad till maj 2022 och den lägre byggnaden ska stå inflyttningsklar efter sommaren.

KIRUNABOSTÄDER

Kirunabostäder påbörjade våren 2018 bygget av 62 lägenheter på Kvarter 1 i nya stadskärnan i Kiruna. Bostäderna, mitt i nya centrum, stod klara för inflyttning våren 2021. Nåiden Bygg har ansvarat för entreprenaden. Byggbeslag har projekterat och installerat låssystem och dörrautomatiker samt utfört dörrbeslagning. 

Vårt affärsområde Material har levererat inredning till hall, badrum, förråds- och trapphusmiljö inklusive elektroniska fastighetsboxar. Du öppnar ditt personliga postfack enkelt med hjälp av din passertag. Namnen på postfacken är digitala och det tillsammans med access hanteras centralt från webben.

KVARTERET GÄDDAN 

Ett stenkast från Klarälven ligger kvarteret Gäddan. Här har Wermlands Invest låtit uppföra 49 klimatsmarta lägenheter i en nybyggd fastighet.

 

Projektet gick till final i Grundstenen 2021 – Hållbart Byggande i Värmlands årliga hållbarhetspris.

BYGGBESLAG har utfört materialförsörjning av badrumsskåp, kommod, duschhörn, dörrhandtag och klädhylla BB96.

Bostäderna stod inflyttningsklara 2021, totalentreprenör var Serneke.

KVILLEBÄCKEN

Kvillebäcken är en stadsdel på Hisingen i Göteborgs kommun. Sammanlagt byggs ca 2000 bostäder och ett antal verksamhetslokaler av sju olika bostadsbolag. Stadsdelen har ett centralt läge med god kollektivtrafik och närhet till grönområden.

Byggbeslag i Göteborg har levererat lås, säkerhet, beslag och inredning till olika projekt i Kvillebäcken, som lägenheter, förskolor, butiker m.m.

 

Vår egen hallserie BB14 med kroklist, kläd- och skohylla och klädkammarinredning BB83 finns monterad i många av lägenheterna. Från Byggbeslag kommer också inredning till badrum och WC. Det rör sig om badrumsskåp med belysning, duschdörrar, toalettpappershållare, kroklister etc.

Vi har utfört projektering, leverans och montage av komplett beslagning av fastigheternas interiöra och exteriöra dörrmiljöer. 

Till trapphus, hissar och hallmiljö har vi bl. a levererat skyltning, tidningshållare, fällsitsar, klädförvaring, inspektionsluckor samt skjutdörrar med spegelglas. Vi har erbjudit tillvalsrådgivning för de boende med möjlighet att välja alternativ inredning och beslag till sin nya bostadsmiljö. Det ger ett hem med en personlig prägel.

Området är från 2018.

UPPSALAHEM

Uppsalahem har uppfört hyreslägenheter i Frodeparken i centrala Uppsala. Byggnaden, som är svängd, är försedd med Nordens största solcellsfasad för flerbostadshus.

Byggbeslag f.d. Lås & säkerhetscenter i Uppsala har levererat beslag och inredning samt projekterat och levererat låssystem inkl. dörrbeslagning. Fastigheten innehåller 70 lägenheter och har en förskola i bottenplanet.