ARENOR & IDROTTSANLÄGGNINGAR

FRIENDS ARENA

Friends Arena i Solna byggdes åt Arenabolaget av byggentreprenören Peab. Arenan uppfyller FIFAs och UEFAs krav för att få arrangera finaler i Champion League och EM-slutspel.

Arenan rymmer ca 50.000 sittplatser vid idrottsevenemang och 65.000 platser vid konserter och restaurangkapaciteten är 8.000 gäster.

Speciellt för arenan är det öppningsbara taket. Arrangören kan själv välja att stänga de två rörliga takplattorna eller uppträda under bar himmel, med bara två timmars varsel.

Och skulle det börja regna tar det bara 20 minuter att stänga taket igen. Takplattorna mäter 3 750 kvm vardera, vilket motsvarar totalt sex normalstora villaträdgårdar. Vi har levererat sakvaror och dörrbeslag till arenan.

ÖRJANS VALL

Örjans vall i Halmstad är hemmaplan för det allsvenska fotbollslaget Halmstad BK. Örjans vall genomgår en större upprustning i två etapper och kommer att få ett rejält ansiktslyft med bättre publikfaciliteter, nya speaker- och kommentatorshytter, kansliutrymmen och en ny reception.

Som en del av det arbetet har vi i Byggbeslag projekterat, levererat och installerat Salto passagesystem i 56 dörrar på arenan.

TEGNÉR SIM- OCH SPORTHALL - SÄFFLE

NCC har i samverkan med Säffle Bostäder uppfört en ny simhall i Säffle kommun. Uppdraget var en totalentreprenad och utfördes i partnering.

Anläggningen invigdes i december 2019 och omfattas av 7819 kvm i tre plan.
Hallen har Värmlands första 50-meters bassäng med 400 möjliga läktarplatser vid tävling. Här finns även barnpool, relaxavdelning och en multibassäng.

Säffle Simhall är miljöbyggnad guld enligt version 2.2, BBR 21.

Byggbeslag har levererat och installerat lås, dörrbeslagning, tillgänglighetsanpassning och dörrstyrning. I byggnaden finns ca 120 dörrmiljöer.
Simhallen invigdes i december 2019

I anslutning till detta projekt har vi även varit delaktiga i ombyggnationen av Tegnérhallen. Här rör det sig om ca 50 dörrmiljöer som vi har levererat och monterat lås och beslagning till. Även här har vi levererat lösningar inom tillgänglighet och dörrstyrning.

HALMSTAD TEKNIK & FRITID

Halmstad Teknik & fritidsförvaltning har genomfört ett omfattande arbete med att förenkla tillgänglighet och säkerhet i Halmstads idrottshallar.

Byggbeslag i Halmstad har levererat och installerat RCO passagesystem som gör passage och kontroll enkel för både brukaren och kommunen. Vårt Halmstadskontor har också hand om den löpande supporten.

SUNDSTA BADHUS I KARLSTAD

En kort gångväg från centrum, i det fina grönområdet vid Sundstatjärn, ligger Sundstabadet - Karlstads motions- och upplevelsebad.

Peab har utfört om- och tillbyggnationen av badhuset i Karlstad. Den nya delen, som innehåller ett äventyrsbad samt motionslängder, stod klar hösten 2012 och den gamla året efter.

I den gamla delen finns, förutom fler motionslängder, en höj- och sänkbar bassäng för sjukgymnastik och rehabilitering. Ett mindre hamam finns även att tillgå och njuta i.

Vi har levererat och monterat sakvaror och dörrbeslagning till badhuset.