DÖRRBESLAGNING

Som komplett leverantör löser vi beslagning av alla typer av dörrar i entré- och inomhusmiljöer. 

 

Ytterdörren kräver beslag som är rätt anpassade. Den yttre miljön med väder och vind likväl som placering, dörrtyp och material är faktorer som påverkar valet av beslagning. 

 

Innerdörrar har ofta matchande beslag men även här är funktionen väsentlig. Dörrbeslagning inom vården är ett exempel. Det är också viktigt att ta hänsyn till tillgänglighetsanpassning i inomhusmiljö. Allergivänliga och antibakteriella material är ytterligare områden att beakta.

 

DÖRRHANDTAG

Det är inte alltid vi tänker på hur olika dörrhandtag är konstruerade när vi använder dem.  För att dörrhandtag ska kunna uppfylla olika öppningssätt är de utformade efter dörrmiljöns förutsättningar. 


 En del dörrar öppnas inåt så att man trycker upp dörren, medan andra dörrar öppnas utåt så att man måste dra upp dörren för att komma in. Dörrar till restauranger, affärer eller liknande är ofta både större och tyngre än dörrar, som till exempel finns i bostäder. Detta kräver att handtagen är format på ett sådant sätt att man ska orka öppna dessa dörrar, trots att de väger mer.

 

NÖDUTRYMNINGSBESLAG

Om det börjar brinna eller att en annan fara uppstår så måste personer som vistas i en byggnad snabbt kunna ta sig ut. Dörrar och portar försedda med nödöppnare och panikreglar gör det lätt att utrymma lokaler och bostäder i nödlägen.


Det finns regler och förhållanden att ta hänsyn till när det gäller beslagning för nödutgångar. Det gäller både vid nybyggnation och ombyggnation. Tveka inte att kontakta din närmaste Byggbeslagssäljare för rådgivning när du är det minsta tveksam.

 

  


KONTAKT OSS

 

TJÄNSTER: